Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÖRTÉNETEK A HALÁL UTÁNI ÉLETRŐL- MILYEN IS LEHET?

2010.05.02

Érdekes képeket gyűjtött össze a Newsweek magazin a héten: a téma a halál utáni létsík, méghozzá olyan emberek szemszögéből, akik valóban összekacsintottak már pár másodperc erejéig a halállal. Elektrosokk, szívleállás, transz, tudatmódosító szerek, meditációs technikák  - lehetőségek és eszközök, amelyeken keresztül a Kaszás megmutatta valódi arcát.

Találkozás az Igazság Szellemével

A súlyos depresszióval küzdő Tannis Prouten 20 évesen jóval kevésbé volt fejlett és érett, mint kortársai,ideje nagy részét magányos meditációval töltötte, ami egy alkalommal sajátos testen kívüli élményhez vezetett. A tapasztalatról különös diagrammot készített a furcsa lány, magáról az élményről pedig a következőket mondta: „Lebegtem, éreztem, hogy a plafon csak pár centire van tőlem. Éreztem, hogy valamilyen erős spirituális jelenlét követi minden mozdulatom, és nem tudom, hol vannak létezésem határai. Ekkor a sötétségből fény lett, és az eufória tökéletes érzése lett úrrá rajta. Őrülten beleszerettem AZ IGAZSÁG SZELLEMÉBE” - emlékezett a történtekre a nő.

 

 

Megismertem az őrangyalomat!

Tonya fiatal nő volt már, amikor kis híján belefulladt a kerti úszómedencébe. Amikor a nő elvesztette eszméletét, állítása szerint egy éteri fényben úszó női alak jelent meg előtte, aki mosolyogva nyújtotta ki felé kezeit. Évekkel később ugyanez a figura látogatta meg őt, amikor a lányát egy kutya támadta meg, és a kislány súlyos arcműtétre szorult. Tonya biztos benne, hogy az őrangyalával találkozott a túlvilágon, s a különös egymásra találást követően az angyal később is örömmel mutatta meg valóságos arcát, hiszen ő az élmény hatására képes volt látni és elfogadni azt.

 

 

Az ördög el akart vinni!

Scott 6 éves volt, amikor elütötte az autó, és elvesztette eszméletét, majd később a kórházban újra is kellett éleszteni. A kisfiú az eszméletlenség óráit testen kívüli élményhez kötötte: úgy emlékszik, az apja karját rángatta és a testvérével kiabált, hogy játsszon vele (a testvére állítólag tisztán hallotta Scott hangján azokban az órákban, amikor a baleset történt, noha több kilométerre volt ekkor tőle). Aztán egy „szeles csatornán” keresztül lebegett a teste, majd egy rothadó hústömeghez ért, ami állítása szerint maga az ördög volt. Az alak ekkor elmondta, hogy rossz fiú volt, ezért örökre magánál kell őt tartania, ezután pedig találkozott régen elhunyt nagybátyjával, aki elmondta, hogy még nem jött el az ideje. Röviddel ezután Scott lassan magához tért. A kép jobb oldalán látható rajz még a kórházban készült, miután magához tért a kisfiú, a bal oldali illusztráció pedig öt évvel később.

 

 

Életem képei pörögtek le előttem…

Gracie Sprouse-nak akkor volt halálközeli élményben része, amikor 11 évesen kis híján megfulladt. Ekkor egy angyal jelent meg előtte, aki lepörgette előtte élete képeit, és érezte, hogy magyarázattal tartozik: összerogyott és meggyónta bűneit, amiért kegyetlenkedett a testvéreivel.

 

 

Láttam a mennyet!

Az idahói Arthur Yensen egészen biztos abban, hogy a mennyországba nyert betekintést, amikor 1932-ben egy autóbaleset során megsérült. Az élmény akkora hatással volt rá, hogy még könyvet is írt túlvilági útjáról Láttam a mennyet címmel. Test nélkül lebegett egy csodaszép táj fölött, amikor boldog, nevető lények közölték vele, hogy vissza kell térnie a fizikai létsíkra. „Nagy zavarodás lesz hamarosan, és neked ott kell lenned, hogy jelenléteddel segítsd a többieket” - mondták, majd Arthur magához tért. Ezt követően a férfi egészen a 90-es években bekövetkezett haláláig környezetét szolgálta, és ott segített mindenütt, ahol tudott.

 

 

És az igazság…?

A fentiekből kiderül, hogy a halálnak rengeteg arca van. A spirituális - lelki, éteri - dolgokban jártas emberek azt mondják, mindig tudatunk szűrőjén keresztül jelenik meg számunkra a testen túli világ: a keresztények például mennyet és poklot látnak, a buddhisták a nirvánát; a katolikusoknak az őrangyal, a muzulmánoknak Mohammed, a new age-eseknek egy szerető rokon segít eligazodni az új és más éteri világban… egyszóval a halál mindig olyan formában jelenik meg, amilyen módon az egyes ember tudata - hitéből, tapasztalataiból, ösztönéből, tudatosságából merítve - kivetíti azt. Így dolgozzuk fel a tranzitot, és - ha hiszünk benne - így segít számunkra a túlvilág alkalmazkodni az új helyzethez.

 

 

FORRÁS :  neon.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.