Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betűmágia !

2010.06.25

Azt a nevet - teljes nevet - próbáld ki, amit általában használsz. (Például ha Pistának hív mindenki, akkor ne az Istvánt nézd, hanem a Pistát!) Ha asszony vagy, azt a nevet vizsgáld, amit felvettél - ha felvetted a férjed nevének egy részét vagy egészét - ha pedig nevet szeretnél változtatni, játszd végig a lehetőségeidet.

Jópofa játék lehet, ha a születendő gyermek nevének betűit is sorba rakjuk, és megnézzük, vajon az Anasztázia, vagy az Éva a megfelelő név, ha a vezetéknevünk éppenséggel Reichenberger.

A: A házunk védelme, a betű formája adja, hogy sátorra hasonlít legjobban. A védelmet, a testünket (főleg kisbetű formában) is jelképezi. Ha leírod, figyelj, hogy mindkét "lába" a földet érje, biztos védelmet adjon neked ez a ház.

B: A házasság betűje is lehet, a kapcsolatoké, az érzéseké, a szerelemé. Analógiát mutat a vesékkel - a grafológiában ezek megbetegedését is jelöli. A B a birtoklást is jelölheti, ahogy a betű hasa öleli a világot, a tárgyakat vagy a partnert.

C: Női jelkép, a "cica farka", nyitottság, szeszélyesség, változékonyság, a Hold analógiája mivel egy félholdra is hasonlít. Nyitottságot mutat, nőiességet, befogadást. (Esztergályos Cecília nevében kettő is van, a legjobb cicát alakító, hajlékony, abszolút nőies szeszélyes színésznőnk!)

D: A szülői házhoz, különösen az anyához, az anyai mintához való kötődést mutatja. Az elrendeltség, a determináció megtestesítője is.

E: A szív, a változékony érzelmek, a vonzás-taszítás, a végletek, az élet-halál, a születés előtti (méhen belüli) élmények betűje.

F: A függőségeket mutathatja, van benne játékosság, sebes felfogás, a transzendens és a tudatalatti közötti szabad átjárás, fiatalon bohémásg, idősebb korban beérkezettség.

G: Az ösztönök betűje, az ősi természetesség, az ételek, italok, nagybetűs ÉLET kedvelése ezzel a betűvel függ össze. (Gregor József vezetéknevében kettő is van belőle)

H: A légvétel betűje. A tüdővel is analóg lehet, arra figyelmeztet, hogy viselője mit "szív mellre", szabadon áramolhat-e az éltető levegő az életében. Szabadságot, kitekintő hajlamot, reménykedést is jelöl.  

I: Erővonal, fallikus szimbólum egy kard, vagy akár lehet akadály is.

J: Az élet "jója", minden ami az életünkben a fejlődést, a boldogságot -vagy szélsőséges esetben a hedonizmust, a túlzott életigenlést jelenti. Ebben az esetben a boldogság csapdája is.

K: A kitartás betűje, kardoskodó harcosság is van mögötte, új feltalálásokat mutathat, kíváncsiságot a rejtett összefüggésekre (Kandó Kálmán) éles észjárást.

L: Az intellektus, egy fajta szellemi kényelmesség betűje, olyasvalakit jelöl, aki a tudásával szerzi meg a javait, kényelmét, okos, tudására támaszkodik.

M: Az anyaságot jelképezi, a tápláló, ősanyai kebleket szimbolizálja, - gondolj a Mc'Donalds logójára! - tápláló, eredendő ősi energiával lát el. Mária az ősanya, Jézus anyja, mint ősanya nevének kezdőbetűje.

N: Az erők egyensúlya, a te és én egyenrangúságának kifejezője lehet, a kommunikációt, az egyenrangú párbeszédet jelképezheti, ad a világnak.

O: A kör, a teljesség, a karikagyűrű jelképe, de lehet a bezártságé is, a házasságba, a munkába, vagy bármilyen cselekedetbe.

P: A férfierő betűje, aktív szexualitást, erőteljességet, ösztönös kitartást mutat.

R: Mutatja a művészi érzéket, a szinpadi megjelenést, a kisugárzást, az ezotériával kapcsolatos képességeket, a ráérzést, a transzcendensre való fogákonyságot.

S: Analóg a kígyóval, bölcsességet, ősiséget, csábítást, vagy érzékiséget, egy fajta hullámzást, lüktetést mutat.

T: A tudatosság, a vezetés, az önbizalom és önértékelés grafikonja ez a betű. Az agilitást, a törekvéseket mutatja, a boldogilás esélét a világban. 

U: Az anyaméh, földi élet jelképe, de lehet csapda, szakadék, aibe - feladatként- beleesünk.

V: A kettéválásról, a szellemi megosztódásról, szétszakadásról, az eredendő bűnbeesésről szól. Előrevetíti a szociális érzékenységet, az egészségügyhöz való vonzódást, esetleg műtéteket.

X: A törvény, összefogás, szövetség, erők egyesítése, kereszt, megfeszítettség.

Y: Koncentráció, egyesülés, válaszút, útkeresés.

Z: Az őszinteség, a nyitottság, a torok-csakra betűje. Mutatja a verbális képességeket a törekvést a jó kommunikációra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.