Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Készíts fénypúdert!

2010.01.31

1. Mi kell hozzá?

Először is egy tégely púder, ami illik az arcszínedhez: próbáld ki, milyen, ha felviszed. A legtöbb púder kicsit sötétebb a bőrre felhordva, mint a dobozában, úgyhogy látatlanban sose vásárolj! Legjobb, ha nagyjából egyezik a bőrszíneddel, esetleg egy leheletnyivel világosabb nála.

Másodszor pedig egy adag selyemporra, ami majd a csillogást adja. Barna bőrűek nyugodtan vegyenek világos (!) arany árnyalatút, mindenki más gyöngyházszínűt keressen!

A felhordáshoz pedig szükség lesz egy nagy fejű, sűrű sörtéjű púderecsetre.

A selyempor kivételével (ami smink- és fodrászkellékeseknék kb 500 és 1000 HUF között mozog) ezek a dolgok kis szerencsével akár otthon is megtalálhatóak anyukád sminkcuccában, kérd el bátran őket! (Még a végén anyukád is lecsap a fénypúderedre…)

 

 

2. Hogyan csináld?

A legjobb a célra a porpúder, mert annál nincs más dolgod, mint beleöntögetni a selyemport, jól összerázni, és már használhatod is a fénypúdered!

Ha viszont kőpúdered van, akkor kicsit macerásabb a dolog, de megoldható. Két lehetőséged van: porrá töröd és összekevered a selyemporral (ez a nehezebb, mert sok púder nagyon tömény, és nehéz lesz felvinni, foltot hagy, stb.), vagy minden használatnál teszel egy kis selyemport a tégelybe, és megpróbálod a lehető legegyenletesebben felvinni az arcodra.

Vigyázat: NEM SZABAD túlzásba esni, nehogy több legyen a csillám, mint a púder! Ne rakj bele több selyemport, mint amennyi púdered van!

3. Hogyan vigyem fel?

Laza, belülről kifelé, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal, anélkül, hogy rányomnád az ecsetet a bőrödre, természetesen csak a smink végén, a szempillaspirál előtt.

Mielőtt először kilépnél az új sminkkel az utcára, gyakorolj kicsit, hogy profin menjen az elkészítése!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.