Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tökéletes köröm titka

2010.01.31

 

Először is: attól, hogy odakint csak úgy kommandóznak a mínuszok össze-vissza, nem szabad elfeledkezni az egészséges táplálkozásról! Sok gyümi, zöldség, folyadék. A körmök egészséges növekedéséhez alapvetően két irtó fontos dolog kell: vitaminok (A, E, illetve béta-karotin, ami az A-vitamin elővitaminja) és ásványi anyagok (kálcium, magnézium, vas). Ezek mellett jól jön a búzacsíra-kivonat és a szelén is. Mivel ezeket képtelenség csupán kajával bevinni, nem árt beszerezni jó minőségű étrendkiegészítőket. Vannak speciálisan haj- és köröm védelmére gyártott típusok, ezeknek se árt megvizsgálni az összetételét, mielőtt beruházunk rá.

Ami a külső ápolást illeti, nagyon fontos a minimum hetenkénti manikűr. A körömágybőr rendben tartásával sok csúnya bacit és apró sebecskét lehet megúszni, amikből ronda gyulladások tudnak kialakulni. A körömhossz mindenkinek a magánügye, bár suliban nyilván fejvesztés terhe mellett lehet csak jókora műkörömmel (vagy igazival) parádézni. Olló helyett használj reszelőt, az ugyanis nem töri össze-vissza a körömvéget. Egy jó neszesszerben legalább kétféle reszelőnek kell lenni: egy durvább, amivel a hosszát reszeljük és egy finomabb, amivel a már lereszelt köröm érdességét tüntetjük el. Sok kombinált reszelő is kapható már a boltokban, ezek a legpraktikusabbak.

Ha végeztünk a reszeléssel, jöhet a körömfelület polírozása. Ez azért fontos, mert egy sima körmön sokkal szebben csillog a lakk, ha pedig nem lakkozod egyáltalán, akkor is esztétikusabb egy fényes köröm.

Fontos! A polírozó NEM egyenlő a körömreszelővel, még a finomszemcséssel se, úgyhogy eszedbe ne jusson azzal reszelgetni!

A lakkozás a következőképpen néz ki ideális esetben:

1. Alapozás

 

 

Alapozólakkal történik, ez speciálisan arra való, hogy sima felületet biztosítson a lakkodnak, kitölti a mélyedéseket.

2. Festés

 

 

Általában 2 rétegben történik. A rétegek közt hagyj 1-2 percnyi száradási szünetet! Ha a lakkod kicsit már sűrű, cseppents bele 1-2 csepp acetonmentes lemosót és rázd fel jól!

3. Fedés

 

 

A fedőlakk úgy néz ki, mint egy sima színtelen, annál azonban jóval hígabb és csillogóbb. Gyorsan szárad és megszárítja a többi lakkréteget is, plusz tartósabbá teszi a festésed. Triplán praktikus tehát és sokáig elég, úgyhogy érdemes beruházni egyre! Létezik UV-változat, ennek picit kékes-lilás hatása van, UV-fény alatt pedig világít. Mulatságos tud lenni egy buliban.

Aki nem akar festeni, az használhat sima, kalciumos körömerősítőt, az is szép fényt varázsol a mancsai végére.

A megfelelő hidratálás pedig nélkülözhetetlen. A legjobb, ha a folyékony szappan mellé beállítunk egy pumpás kézápolót, így nem felejtjük el használni! (Fiúk is! Tudjátok, milyen vágyölő egy ronda, repedezett, piros kézfej lenőtt körmökkel? Blöaa…)

Egy kis energiabefektetés csupán, de a hatás megfizethetetlen!

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.